Stageopdracht Clipper Gifts

Categorie

Experience design

Opdracht

Verbeteren van de beleving op de beursstand

In opdracht van

Clipper Gifts

Clipper Gifts gaat elk jaar naar de PSI, de grootste beurs in hun branche in Düsseldorf, Duitsland. Om op te vallen tussen al die verschillende stands wordt er per jaar gekeken hoe de stand ontworpen kan worden. Het huidige ontwerp staat meer bij de bestaande stijl van Clipper op dit moment.

De stageopdracht die ik vanuit het bedrijf had gekregen was om de beleving op de stand naar een hoger niveau te tillen. Ik heb ervoor gekozen om hiervoor interactieve schermen in te zetten. Die worden in de branche nog niet gebruikt op de beurs. In 2020 konden door het ontwerp van de stand niet alle samples van de producten mee, daarom was de wens vanuit de afdeling Category Management dat die dan op de schermen te zien zouden zijn

Het eindresultaat bestaat uit 3 soorten schermen. Een groot scherm boven op de stand die de aandacht trekt als een reclamefilm met flitsende animaties. Daarnaast touchscreens bij de tafeltjes die ondersteunend zijn aan de gesprekken op de stand en als laatst kleine touchscreens aan het gangpad die bestuurd kunnen worden door de bezoeker die langs lopen en die extra triggeren om de stand te bezoeken. Daarnaast heb ik ook de visuals verzorgd voor de uitgiftebalie en de coffeecorner.

Foto’s stand: Jeanic Smits

Gerelateerde items