MJNA over de Toppers Carnavalesk

Categorie

Visueel ontwerp

Opdracht

Nieuwe huisstijl Carnavalsconcert

In opdracht van

Muziekvereniging Jong Nederland Asten

Het orkest waar ik in speel houdt op Carnavalszaterdag al een aantal jaar een concert in de stijl van Toppers in Concert. Al een aantal jaar heb ik daar een powerpoint met songteksten mogen verzorgen zodat het publiek makkelijk mee kan zingen. Na 3 jaar een bepaalde stijl gehanteerd te hebben vond de organisatie het tijd voor iets anders en ben ik daar verantwoordelijk voor geworden.

Met inspiratie vanuit Toppers in Concert ben ik begonnen met het logo en de huisstijl. Het ontwerp is fris, over de top en feestelijk. Kijk verder naar beneden hoe deze stijl in de loop der jaren verder ontwikkeld is. 

Het ontwerp wat ik heb gemaakt is 2 jaar lang gebruikt. Vanuit het bestuur kwam de vraag om toch alles nog eens te bekijken zodat alle signs nog duidelijker zouden zijn vanuit de weg. Ik heb die kans aangegrepen om ook de stijl rondom het logo eens aan te pakken. Het logo is voor iedereen herkenbaar, dus die moest niet veranderd worden.

In de nieuwe stijl wordt er gebruik gemaakt van fotografie van Bram van Oosterhout. Zo is het meteen duidelijk waar het evenement over gaat en wat de sfeer is. Verder heb ik gebruik gemaakt van bepaalde zwarte en blauwe vlakken, zodat er tekst op kan die eruit springt. Daardoor is het ook vanuit de auto zichtbaar wat er op de poster staat.

Vervolgens kwam de ‘Corona-editie’. Deze editie werd wezenlijk anders, doordat het orkest en de Toppers niet samen op konden treden. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een digitale versie moest komen. Ik heb dit hele project op mij genomen, van visuele uitingen tot de uiteindelijke uitzending van 20 minuten. In deze uitzending zitten 3 nummers van het orkest met de Toppers en 3 stukjes van carnavalsverenigingen in Asten. Hieronder een overzicht van de uitingen en de uitzending.

Gerelateerde items